Events

My Biography

Van Kan startte zijn carrière al op jonge leeftijd. Opvallend detail is dat hij als kind al wild op de piano sloeg en zijn hoofd vaak expres op de tafel stootte, hetgeen hem een litteken op zijn wenkbrauw bracht.

Rond 1993 begon Van Kan met het produceren van zijn eerste muziek. Hierbij maakte Van Kan gebruik van een cassetterecorer en iets dat op een draaitafel moest lijken. Zijn eerste producties bestonden uit zogenoemde “knip en plak” mixes. Na een paar jaar wist Van Kan zijn eigen studio te bouwen. Van Kan kocht zijn uitrusting, zoals een sampler, en produceerde enkele tracks die niet officieel werden uitgebracht maar enkel door vrienden konden worden beluisterd.

Van Kan begon in deze periode ook in een coffeeshop te werken. In deze periode produceerde Van Kan een demotape die hij via een vriend, die de juiste connecties had, naar een platenmaatschappij bracht. Hier kreeg hij zijn eerste kans aangeboden om zijn eerste werk uit te brengen genaamd ‘All that she wants’ bij de maatschappij Bünkor Beats-records.

In deze tijd werd Van Kan geboekt om op diverse kleine feesten zijn kunsten als dj te vertonen. Sommige van deze feesten waren zogenaamd underground. Zo draaide Van Kan op de grootte ‘squat’-party in het centrum van Den Haag. Op dit feest waren ook andere dj’s aanwezig zoals Virus, de uit Engeland afkomstige DJ Raw (niet de mc), en vele anderen. DJ Mystic (Nosferatu’s eerste pseudoniem) draaide meer dan 7 uur lang non-stop die betreffende nacht.

Na enkele jaren als dj, en daarna producer, te hebben gewerkt kocht Van Kan een nieuwe uitrusting waarmee hij een nieuwe demo maakte. Toen de bekende DJ Ruffneck (Patrick van Kerckhoven) op een feest optrad gaf Van Kan een demo aan hem. Vanaf dit punt begon Van Kan zijn carrière pas echt. Hij kreeg een afspraak met Patrick van Kerckhoven en Andrea v.d. Rhee van Cardiac Music bv. en ging deel uitmaken van de platenmaatschappij ‘Inspiration vibes’ en ‘Dangerous Battle’.

Vandaag de dag zit van Kan bij het Enzyme Records label. De tracks die het Enzyme-label maakt kunnen op vele grote feesten in de hele wereld worden aangetroffen en worden ook gedraaid door vele gerespecteerde dj’s.

Pseudoniemen

DJ Nosferatu
DJ Mystic
Endorphin
Myztic
High Voltage (Hardstyle)