My Biography

Arjuna ademt muziek. al op jonge leeftijd komt deze vrijgevochten ras-amsterdammer door de new age-winkel van zijn ouders in aanraking met experimentele wereldmuziek en ambient. tezamen met zijn eerste ervaringen met elektronische muziek van artiesten als johannes heil, antony rother en der dritte raum, legde hij de basis voor zijn zo kenmerkende melodieuze en energieke muziekstijl. inmiddels, na jaren van lovend ontvangen releases en live-optredens, heeft arjuna zijn stempel als muzikaal talent lang en goedschiks waargemaakt.

In zijn allereerste release toverde hij, samen met willie wartaal (jeugd van tegenwoordig) als gelegenheidsduo aka the junkies, direct al de top5-hit ‘konijntje’ uit zijn hoge hoed. de plaat deed heel nederland op zijn grondvesten wiebelen. dit was het startsein voor een groot aantal releases op labels als gem records, wolfskuil records, all is one records, manual music en internationale labels als traum, trapez, mbf en einmusika recordings. en niet zonder succes, gerenommeerd online muziektijdschrift 365mag beveelt zijn platen aan voor iedereen die wilt weten hoe de elektronische muziek van de toekomst zal gaan klinken.

De stijl van arjuna’s muziek beweegt zich op het snijvlak van ambient en tech-house, bevat vlagen van moderne klassieke filmmuziek, maar is te allen tijde dansbaar. zijn producties zijn doordrenkt met intense synths en melancholische melodieën, waarin duistere elektronische elementen worden afgewisseld met warme sentimenten. een omschrijving die misschien nog wel het meest recht doet is die van amsterdamse nachtburgemeester isis, waarin zij aangeeft dat arjuna met zijn muziek “de mens door de machine laat klinken”. hij weet als geen ander een gevoel door de boxen te stuwen, die je oren doordringt en emoties losmaakt.

Arjuna heeft met zijn livesets in het verleden al furore gemaakt op locaties en evenementen als mystery land, dance valley, valtifest, timewarp holland, loveland, paradiso, amsterdam dance event, all is one, studio80, stubnitz en welcome to the future. en niets of niemand lijkt deze oprechte amsterdamse flierefluiter te weerhouden zijn passie voor muziek ook te delen met de rest van de wereld.