Na de organisatie van drie zeer succesvolle edities van het feest Pandemonium gaat organisatie Cyndium verder. Pandemonium, dat zich richt op de duistere en ruigere kant van de Early Hardcore, neemt met elke editie weer in populariteit toe. De meest recente editie van 5 november was zelfs uitverkocht en zo kan gesproken worden van een zeer succesvol concept. Sowieso reden genoeg dus om weer een volgende editie te plannen en verder te kijken naar de toekomst van de organisatie. En verder kijken doet Cyndium!

Inmiddels kan de organisatie met gepaste trots melden dat het eigen boekingskantoor een feit is en dat men ter gelegenheid hiervan op 4 februari Rave Republic organiseert in de Waakzaamheid te Koog a/d Zaan. Op Rave Republic zullen alle eigen artiesten van organisatie Cyndium laten horen waarom juist zij hun plaats hebben verdiend binnen het boekingskantoor.

Tijdens de verschillende edities van Pandemonium hebben enkele opkomende artiesten zichzelf enorm sterk geprofileerd en ontpopt tot vaste waarden binnen de organisatie. Hun optredens bleken iedere keer garant te staan voor hoge kwaliteit en zij hebben hierdoor een vaste stek verdiend.

Frantic Freak is al vanaf dag één een vaste waarde binnen de Pandemonium-gelederen. Meermaals heeft deze Pandemonium-resident aangetoond een waardige afsluiter te zijn en hij weet dan ook als geen ander waar ‘the darker and rougher side of Early hardcore’ voor staat.

Na vertoon van hun kunsten in de talent area op 11 juni 2005 hebben ook Sequence & Ominous een vaste plek in de Pandemoniumstal weten te bemachtigen. Met hun originele platenkeus en zichtbare liefde voor de muziek weten zij altijd weer een interessante set neer te zetten. Tijdens dezelfde editie maakte een oude bekende in de Hardcore-scene haar definitieve comeback. De dame in kwestie, Miss Zelda, bewees dat ook zij perfect voldoet aan de visie die er heerst binnen de organisatie. Haar plezier in de muziek, in combinatie met haar uitstekende mixing-skills, maakt haar sets het kijken en luisteren meer dan waard.

Een andere oude bekende maakte op 5 november 2005 door middel van een wervelend optreden op Pandemonium zijn rentree. Het gaat hier natuurlijk over niemand minder dan Arjuna, die eind jaren ’90 furore maakte bij het Cenobite label. Zijn hit ‘Shoot that motherfuck’ is bij vrijwel iedere liefhebber van de Early-sound wel bekend en het moge duidelijk zijn dat hij binnen het Cyndium boekingskantoor niet mag ontbreken.

Ook een aantal artiesten die nog niet eerder op één van Cyndium’s evenementen hebben gestaan, zijn de afgelopen tijd benaderd en maken inmiddels onderdeel uit van hen boekingskantoor. Met trots kan de organisatie twee unieke live-acts presenteren. The Sneiterheadz en de Bounce Masters, beiden met releases op het Elite Hardcore Label, staan bekend om hun snelle rauwe beats met hier en daar een vleugje oude sound. Deze duo’s brengen verfrissende Hardcore voort en laten dat maar al te graag horen. Celoy, een jong en zeer belovend talent, zal één van de dj’s zijn die de nieuwe generatie Hardcore zal gaan vertegenwoordigen. Van hem kan men dus de hedendaagse Hardcore in zijn hardste vorm verwachten. Zyon, een ander jong talent binnen ons boekingskantoor, zal eveneens de nieuwe Hardcore voor zijn rekening nemen.
Ook de liefhebbers van de echte Oldschool-sound uit begin jaren ’90 kunnen hun hart gerust ophalen, want Deffer S zal de echte classics door de speakers doen laten knallen.

Voor de mensen die toch nog niet bekend zijn met de artiesten van Cyndium, of hen juist weer graag live aan het werk willen zien, staat er dus voor 4 februari het feest Rave Republic gepland. Hier zullen alle artiesten die deel uit maken van het boekingskantoor acte de presens geven. Dat houdt dus in dat alle eerder genoemde artiesten deze avond van invulling zullen voorzien. Rave Republic vindt plaats in De Waakzaamheid te Koog a/d Zaan. Men kan deze avond uiteraard weer een flinke dosis rauwe Early Hardcore verwachten, maar met de diversiteit aan artiesten mag er dus ook Oldschool en hedendaagse Hardcore verwacht worden. Voor een ieder die nog niet kan wachten tot de volgende editie van Pandemonium zal deze avond ongetwijfeld in de behoeften voorzien.

Share in
Tagged in