Pandemonium: The darker and rougher side of early hardcore.

Zaterdag 5 november kunnen alle early hardcore fans hun hart weer flink ophalen met alweer de derde editie van Pandemonium. En met wederom Amsterdam Studio’s als decor, zal ook deze editie weer voor de ultieme ‘underground’ beleving zorgen. Met een goed deurbeleid en met de juiste muziekale ziel, heeft de kritische early hardcore liefhebber echt weer iets om naar uit te kijken.

Veel van de bezoekers van de eerste editie dachten dat het niet zou lukken om met de tweede editie, de eerste te overtreffen. Gezien de reacties achteraf was dit toch meer dan goed gelukt. Met werkelijk een fantastische sfeer, die velen sinds jaren niet meer zo ervaren hebben en een flinke dosis rauwe en energieke early hardcore, was 11 juni voor velen een hoogtepunt. Voor de één de perfecte eerste beleving, voor de ander de perfecte herbeleving van ‘the good old days’.

3 Areas
Voor deze editie hebben we gekozen voor weer een andere opzet. Area 1 zal gewoon de vertrouwde ‘darker and rougher side’ zijn met, de daarbij behorende vertrouwde labels en artiesten. Area 2, de Paradox area, heeft een meer divers karakter en kan uiteen lopen van zeer originele old-style tot de meer klassieke early hardcore. Deze nieuwe area, zal qua omvang net zo groot worden als area 1. In area 3 zullen alle toppers uit de populaire Houseparty reeks voorbij komen. De eerste 12 edities van deze compilatie cd’s zullen in een soort chill-out-achtige omgeving ten gehore worden gebracht.

De Paradox area, area 2 (een oud concept in een nieuw jasje), zal later nader toegelicht worden.

Decoratie en Soundsystem
Nog meer aandacht zal deze keer gaan naar zaken als decoratie, belichting en het geluid. Alles zal uit de kast worden getrokken om de beoogde sfeer in de verschillende areas te bewerkstelligen. Ook het geluid zal in alle areas nog zwaarder worden, om nog dieper door te kunnen dringen. Zaal 1 zal uiteraard worden omgetoverd tot een zeer ‘creepy’ helse omgeving. Area 2 daarentegen, zal de bezoekers in een zeer positieve zin verrassen. Hier kan natuurlijk nog niets over gezegd worden, maar beloofd nu al veel stof om over na te praten. De chill-out zal van alle gemakken voorzien zijn.

Huisregels
Net als bij de voorgaande edities is het niet toegestaan ‘rechts’ georiënteerde kledingstukken te dragen of wat hiermee geassocieerd kan worden . Schroom je dus ook niet om weer ‘strak in je trainingspak’ te komen! Een ander zeer belangrijk aspect van onze huisregels zal ingaan op de ‘steden-kwestie’. Dit houdt in dat voetbalshirts sowieso verboden zijn, maar ook alle andere kledingstukken die kunnen verwijzen naar een stad of de daarbij behorende voetbalclub. Iedereen is welkom, waar ook vandaan!

Voorverkoop
De voorverkoop zal starten op 7 september en de kaarten zullen €17,75 kosten. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketbox. Check voor de overige adressen van de verschillende verkooppunten onze website: www.pan-demonium.com.

Het evenement zal plaatsvinden van 21.00 – 07.00.

Line-up:

Area 1: The Darker And Rougher Side Of Early Hardcore
Nosferatu
Chosen Few VS. Predator
Arjuna
Pila
Shadowlands Terrorists
Frantic Freak
Dano
The Kotzaak Klan

Area 2: Paradox
Vince
Public Domain
Akira
Weirdo
Buzz Fuzz
Dr. Rude
Ominous & Sequence
Miss Zelda
The Prophet

Share in
Tagged in