Event details

  • DATE /9 May 2009
  • TIME /22:00 - 07:00
  • ADDRESS /Beursgebouw, Eindhoven

Line up

Marcel Woods
Cosmic Gate
Richard Durand
Sean Tyas
Ernesto vs Bastian
Signum
Cor Fijneman
First State
Jochen Miller

Event information

Serenity zal op 9 mei plaatsvinden in het Beursgebouw te Eindhoven en duurt van 22.00u tot 07.00u. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ticketonline en kosten € 35,-. VIP kaarten kosten € 47,50. Houd voor meer informatie de website www.cyndium.com in de gaten.

Serenity

De aankondiging van Serenity heeft ongetwijfeld bij enkelen de wenkbrauwen doen fronsen. Cyndium, wat is dat dan voor organisatie? Richtten die zich niet op feesten in de wat hardere stijlen rondom onze hoofdstad? Wat hebben zij met dit tranceconcept dan te zoeken in het Eindhovense Beursgebouw? Een heleboel, aldus Cyndium zelf. Van in hokjes denken houden ze namelijk niet zo. De liefde voor dancemuziek, daar gaat het om. En aan een stukje ideologie ontbreekt het de organisatie ook niet. Trance heeft lang genoeg in een verdomhoekje gebivakkeerd. Verdom… Pardon?

‘Hoewel trance al veel langer bestond is deze muziekstijl rond de wisseling van het millennium explosief gegroeid’ aldus Patrick Salvini van Cyndium. ‘En zoals dat gaat met succesvolle dingen wilden velen daar een graantje van meepikken. Of beter gezegd, hele graanschuren. Dat heeft haar weerslag gehad op de trancescene. Commercie is nou eenmaal een vies woord binnen de dance en dat maakt dat bij veel liefhebbers het woordje ‘trance’ nog altijd een vervelende nasmaak achterlaat. En dat is zonde, want trance heeft bewezen niet ten onder te zijn gaan aan deze ontwikkelingen, maar er juist sterker uit te zijn gekomen. Trance is ontzettend gegroeid. Volwassen geworden. Net als Cyndium. Dit jaar bestaan we vijf jaar en het is tijd om verder te kijken. Op organisatorisch gebied hebben we ons de afgelopen jaren zeker bewezen en we zijn er klaar voor trance weer op de kaart te zetten. Want daar hoort het thuis. Ons land kent nog maar een paar grotere tranceconcepten, verder heeft de muziekstijl zich vooral naar de clubs verplaatst. En dat vonden we jammer. Want een grote hal vol mensen die allemaal genieten van diezelfde magische muziek, dat blijft een onbeschrijflijke gewaarwording. Wij willen dat gevoel één grote trancefamilie te zijn weer terugbrengen. Zo is Serenity geboren.’

Het Beursgebouw in Eindhoven sloot volgens Cyndium perfect aan op dit concept. Noord-Brabant heeft onuitwisbare sporen achtergelaten in de nationale en internationale trancescene. De provincie leverde niet alleen een paar van de grootste artiesten op, ook de partygangers zijn altijd trouw gebleven aan de muziek. Eindhoven huisvestte in het verleden legendarische clubs zoals Hollywood en het Beursgebouw is al meerdere malen het decor geweest van onvergetelijke trancefeesten. Met verder de Belgische trancesound op een steenworp afstand is trance bij velen met de paplepel naar binnen gegoten. Liefhebbers zijn er in deze regio nog genoeg. Maar ook uit andere delen van binnen- en buitenland zijn partygangers natuurlijk van harte welkom op Serenity. Over verzengende hitte, ellenlange rijen en andere door sommigen veronderstelde nadelen van het Beursgebouw hoeft men zich geen zorgen te maken. Het luchtcirculatiesysteem in het Beursgebouw is pas geleden aangepakt en bovendien brengt Cyndium zelf ook nog een flink aantal ventilatoren mee. En ze zullen de bezoekers op meerdere manieren wegblazen die nacht, dat is een ding dat zeker is. Wie ooit op een feest van deze organisatie geweest is weet dat Cyndium synoniem staat voor kwaliteit. Op het gebied van geluid, verlichting en decoratie behoren deze heren inmiddels tot de Nederlandse top en ook op zaken als de garderobe en barren zal zeker niet bezuinigd worden.

Tel daarbij een line-up op die staat als een huis. Er komen artiesten die bepalend waren voor het verleden en artiesten die bepalend zullen zijn voor de toekomst. De toevoeging van een tweede zaal, waarvan de line-up spoedig bekend gemaakt zal worden, zorgt voor nog meer variatie dan er al was. Van heerlijke minimale droomtrance tot de dikste knallers uit een roemrucht verleden, van lekker groovy tot knallende techtrance: op Serenity zul je voelen hoe trance rust en energie tegelijk kan geven. Hogere sferen in het zuiden des lands dus. Zorg dat je 9 mei in je agenda noteert!

Aftermovie

Latest news

Travel