Over 3 weken is het eindelijk zo ver en zal Frantic Freak de avond krijgen die hij verdient: Icon. Tijdens Icon zal Frantic Freak een spectaculaire 7 uur durende set neerzetten. Nu het festivalseizoen in volle vaart bezig is, is het toch fijn om je tijdens een feest in de zomer niet druk te moeten maken over wat de weersgoden in petto hebben maar je jezelf puur bezig kan houden met het evenement zelf. Geen waslijsten met dingen die meegenomen moeten worden waarbij dingen als zonnebrand en/of poncho de revue passeren, maar gewoon: Ticket (Check) Goed Humeur (Check) en gaan!

De locatie van Icon is de P60 te Amstelveen, waar Frantic Freak als jongeman zelf menig feestje heeft meegemaakt. De P60 is een locatie zoals je die van Cyndium mag verwachten: underground feeling met een beukend geluidssysteem.

Zoals eerder vermeld zal de gehele avond ingevuld worden door Frantic Freak zelf en wordt er al enige tijd druk gespeculeerd over hoe deze avond ingevuld zal worden. Om deze reden hebben wij aan Frantic Freak gevraagd hoe hij deze avond zal invullen.

“Het eerste gedeelte zal bestaan uit tracks met een meer bouncy karakter en met een tempo van rond de 170 bpm. Denk dan bijvoorbeeld aan de mildere tracks van Scott Brown van midden jaren ’90. Daarna gaat het tempo rustig omhoog en zal de muziek ook steeds een rauwer karakter krijgen. Rond 00.00 uur zal het tempo in ieder geval 180 bpm zijn en zullen labels als Ruffneck, Cenobite en alle andere Juno-based early hardcore flink de aandacht krijgen. Vanaf 02.00 uur zal de pitch weer iets omhoog gaan onder leiding van het onder andere het Mokum label. Toch zijn er meer dan genoeg andere labels die grossieren in tracks die meer rond de 200 bpm liggen. De scheurende tracks met ook weer de breakbeats, offbeat hihats en ruige, donkere synths. Tussen 03.00 en 04.00 uur krijgen we de eerste flirts met labels als Industrial Strength en Kotzaak. Maar ook hier zijn er veel labels die meer dan genoeg mogelijkheden bieden. Uptempo, rauwe kickdrums en industriële geluiden zijn de belangrijkste kenmerken. In het laatste uur kan en mag alles, maar een bepaalde zuiverheid blijft dominant. ‘Hard maar zuiver’ zal als een rode draad door de avond lopen. Met precies die energie die voor ons als liefhebbers zo belangrijk is.”

Tickets
De kaarten zijn beschikbaar voor €17,50 (ex. fee) bij Paylogic, Primera en op www.cyndium.com

Overige info
Vanaf heden kun je op de hoogte worden gehouden van het laatste Cyndium nieuws, ga naar de officiële Cyndium Twitter en Facebook pagina te gaan om je hier aan te melden.

Share in
Tagged in