Voor de tweede editie van Pandemonium (11-06-05) konden nieuw talent, maar ook DJ’s met een redelijke draai-geschiedenis, meedoen aan de ‘New Generation’ demo contest. In een tweede zaal (area 2) mogen zij het publiek trakteren op een serieuze en kwalitatieve set, variërend van oldstyle tot early hardcore. Een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens te kunnen komen met een set waarbij weinig concessies gedaan hoeven worden.

De opdracht was dus om met een set te komen waaruit zou blijken dat de DJ in kwestie een originele ‘platentas’ heeft en veel platen durft te draaien die niet tot de categorie ‘zekerheidjes’ behoort. Natuurlijk, een hitje mag, maar daar moeten dan wel een paar ‘echte’ platen tegenover staan. Vanzelfsprekend hebben we ook goed geluisterd naar de technieken, maar vooral het muzikale ‘verhaaltje’ is doorslaggevend geweest. Dit verhaaltje moest in ieder geval uitdragen dat er naast lef en originaliteit ook een bepaalde samenhang ontdekt kan worden. Een samenhang die als het ware een visie laat zien op een tijdperk.

Dus niet zomaar alle klassiekers op een rij zetten. In een tijd waar veel upcoming DJ’s wel over de skills, maar steeds minder over ‘het gevoel’ beschikken, werd het volgens ons tijd om de ‘nieuwe generatie’ een beetje te sturen. Vooral om te voorkomen dat ook op oud gebied, alles te snel tot verzadiging komt. Maar ook het publiek speelt hier een cruciale rol in. Zij mag best vernieuwing en originaliteit eisen. Wij hebben op dat gebied hoge verwachtingen van de DJ’s in area 2!

Bij het uitzoeken van de namen hebben we de avond grofweg in 3 parten verdeeld. De avond wordt geopend met een paar frisse oldstyle sets, gevolgd door een paar opbouwende early hardcore sets om vervolgens af te sluiten met een aantal ‘Sporthallen Zuid’ mixen. Kortom, een prima alternatief voor ‘area 1’, waar natuurlijk het ruigere werk te horen is. We zijn tot de volgende namen gekomen:

Line-up area 2: New Generation

Ritz
Dr. Rude
Scrooge
Merlin
Ominous
Deadline
Xerox
Sequence
Rowdy
Discord

Miss Zelda
Als openings act in ‘area 1’ hebben wij gekozen voor een oude bekende. Niemand minder dan Miss Zelda, o.a. bekend van Shadowlands, The Labyrinth vs. Hellraiser en Hellbound, zal de avond voor jullie inluiden. Ook kwam zij midden jaren ’90 langs op de meest succesvolle ‘hardcore-radioshow’: New Dance Radio. De zender waar iedereen met weemoed aan terug denkt. En zo kunnen we nog tal van voorbeelden geven waar zij haar vaardigheden met succes heeft getoond. Kortom, terug van weggeweest en zeer gemotiveerd om van Pandemonium een knalfeest te maken!

Line-up area 1: The darker and rougher side of early hardcore

Miss Zelda
Chosen Few
Rave Creator a.k.a. PCP
Frantic Freak
Leviathan
Thundergods of Asgard
Buzz Fuzz
Nosferatu
Predator vs. Human Resource

Aankleding

Om qua decor optimaal in de Griekse ‘oudheid’ sfeer te komen zijn wij in zee gegaan met een groep jonge creatieven. Nu al vertellen wat je kunt verwachten zou te veel afbreuk doen aan het werkelijk fantastisch werk wat deze mensen gaan leveren. Dat doen we dus ook niet. We kunnen dus eigenlijk alleen maar sterk aanraden om de sfeer te komen proeven!

Share in
Tagged in