Drokz (Richard Koek)

Drokz is een icoon in de vaderlandse hardcore- en terrorscene. Elke vezel in zijn lijf ademt liefde voor het harde werk en zijn inspanningen voor ‘zijn’ scene hebben ervoor gezorgd dat hij nog altijd als een boegbeeld geldt voor gabbers en terroristen die niets moeten hebben van commercie en hitjesdraaiers en al helemaal niet van de ‘normen en waarden’ die door de gristenen worden opgelegd. Voor Drokz telt maar 1 ding en dat is het hart op de juiste plek hebben als het om het gevoel gaat dat op de dansvloer vrijkomt wanneer je met je maten staat te heien op de zoveelste plaat op 180 bpm of sneller.

Bekendheid kreeg Drokz als MC van Thunderdome waarbij hij met z’n raspende stemgeluid met een volume waar Pavarotti jaloers op zou zijn voor de perfecte duistere sfeer zorgde die nodig was. Sowieso viel hij op in vergelijking tot de andere MC’s door schijt te hebben aan Engelse teksten maar zijn gappies gewoon in het Nederlands toe te brullen.In de tijd dat TMF het hardcoreprogramma Hakkeehhh! had was hij regelmatig te zien met The Mouth op locatie waar hij Nederland een kijkje achter de schermen gaf. Maar de echte Drokz zag je niet op tv. Die stond te rossen in de Tunnel of Terror met zijn maatje Akira of hij broedde in de studio op nieuwe duivelse produkties die dan bijvoorbeeld uitkwamen op zijn eigen Cunt Records.

En wanneer hij z’n dagelijkse gang naar z’n werk had gemaakt had hij ook nog wel even tijd voor z’n ff ouwehoeren column in Thunder Magazine waarin hij regelmatig een tirade gaf tegen gasten die zijn scene verziekten. Tegenwoordig hoor je Drokz wel eens verzuchten dat hij wat ouder wordt en het allemaal een beetje rustiger aan doet (sowieso met het snoepgoed waar zijn naam vandaan komt) en hij is een voorbeeld voor velen daarin. Maar de artiest Drokz is still alive and kicking en spuwt bliksem uit z’n ogen wanneer hij achter de draaitafels

© 2017 Desktop version | Created by: Klein Media